Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
previews
Destiny 2

Destiny 2: Forsaken

Bungie voorziet zijn volgende uitbreiding van een vleugje van het Wilde Westen.

HQ
HQ

Destiny 2 bestaat komende september een jaar en Bungie wil dit groots vieren. Op 4 september verschijnt de derde en verreweg grootste uitbreiding tot nu toe. Forsaken vertelt het verhaal van een ontsnapping uit de Prison of Elder, wat tot de dood leidt van een favoriet personage, Cayde-6, en de Guardians op een wraakquest stuurt. Deze tocht brengt ons naar de Tangled Shore, een niemandsland zoals het Wilde Westen dat bestaat uit asteroïden, waar acht gevaarlijke baronnen zich schuilhouden na hun gevangenisontsnapping.

Het is beslist een duister hoofdstuk in de Destiny-saga en een meer persoonlijk verhaal. Er is dit keer geen grote dreigende oorlog die boven je hoofd hangt, alleen een bende van de meest gezochte criminele uit het sterrenstelsel. Forzaken brengt spelers, natuurlijk, ook de bekende 'goodies' in de vorm van nieuwe uitrusting en wapens. De meest enerverende zijn de nieuwe 'supers' voor alle classes en een gloednieuw wapensoort: de pijl en boog. We gingen zelf aan de slag met de eerste missie van de uitbreiding en, hoewel het als een enorm slecht idee klinkt om een boog naar een bazookagevecht mee te nemen, groeide deze al snel uit tot ons favoriete wapen in de hele game. Het straktrekken van de boog, loslaten en headshots aan elkaar rijgen voelt heerlijk.

Destiny 2Destiny 2

Over wapens gesproken, Forsaken geeft ons een volledige revisie van het wapensysteem. Destiny 2 beperkt spelers niet meer door ze te vertellen wat ze wel en niet kunnen gebruiken in hun wapen-'slots' - als je drie shotguns mee wilt nemen dan kun je doet doen in Forsaken. Deze verandering is een reactie op de terugslag waarmee Bungie sinds de release al mee te kampen heeft en het lijkt er op dat ze veel van deze klachten proberen te verhelpen. De grootste toevoeging is echter de nieuwe multiplayermodus Gambit. Deze combineert het beste van PvP en PvE, waarbij twee strijdende teams van vier Guardians het opnemen tegen hordes computergestuurde vijanden in hun eigen gebied.

Door het verslaan van vijandelijke troepen verzamelen spelers 'motes'. Het doel is om zoveel mogelijk motes te verzamelen om de Primeval te laten verschijnen, een eindbaas die verslagen moet worden om de game te winnen. Het competitieve gedeelte van Gambit is de mogelijkheid om het gebied van het andere team te bezoeken als een krachtige geest en hun te belemmeren is hun voortgang. Hier is er ruimte voor tactiek. Wanneer is het perfecte moment om het andere team te bezoeken? Richt je je op het verslaan van je eigen vijanden of behoudt je het andere team van scoren? Moet je je supers bewaren voor de Primeval of gebruik je deze om sneller motes te verzamelen? Het is enorm vermakelijk en Bungie hoopt dat het een nieuwe start is voor Destiny 2. Gambit heeft zelfs e-sportpotentie, aangezien het ook vermakelijk is voor toeschouwers.

Destiny 2Destiny 2

De release van Forsaken in september betekent ook voor een verandering voor de manier waarop Bungie en Activision hun contentupdates aanpakken. Er verschijnt drie kleinere uitbreiding in het tweede jaar en de enige manier om hier toegang tot te krijgen is via een Destiny 2 Annual Pass, wat de game in principe verandert in een abonnementsservice. Spelers die een bundel kopen met daarin Forsaken en de jaarpas betalen minder, hoewel de uitbreiding los verkocht wordt voor 39,99 euro. Als dit betekent dat er grotere en betere updates verschijnen staan we hier volledig achter, maar het voelt nog steeds een beetje raar dat het nu alles of niets is. Gelukkig lijkt Destiny 2 beter dan ooit te worden met de launch van Forsaken. We zien je dan ook snel genoeg weer in Gambit.

HQ
Destiny 2Destiny 2